Stra­ci­a­tel­la pan­na cot­ta

Een toetje waar iedereen blij van wordt.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 4 u. 30 min. wachten
(232) waardeer
italiaans nagerecht Een toetje waar iedereen blij van wordt. 4 personen
3 232

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 timbaalvormpjes of koffiekopjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg samen met het leeggeschraapte stokje toe aan de room. Houd de room 15 min. tegen de kook aan en verwijder dan het stokje. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room vervolgens 30 min. afkoelen.
  3. Hak ondertussen 3/5 van de chocolade in kleine stukjes. Voeg toe aan de afgekoelde, iets ingedikte room en roer er snel door, zodat de chocolade niet smelt. Schenk de stracciatellaroom in de timbaalvormpjes of koffiekopjes. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houd de vormpjes even in een bakje warm water. Stort vervolgens elke panna cotta op een bordje. Schaaf de rest van de chocolade erover.

bewaartip:

Je kunt de panna cotta maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Pan­na cot­ta ma­ken

kookles - 04:18 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Straciatella panna cotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stra­ci­a­tel­la pan­na cot­ta

1
1
  • 500 ml verse slagroom

Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan.

2
2
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

3
3

Voeg samen met het leeggeschraapte stokje toe aan de room. Houd de room 15 min. tegen de kook aan en verwijder dan het stokje.

4
4
  • 50 g fijne kristalsuiker

Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.

5
5
  • 4 blaadjes witte gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en voeg toe aan de nog warme room. Roer tot de gelatine is opgelost.

6
6

Laat de room vervolgens 30 min. afkoelen.

7
7
  • 60 g chocolade extra puur 72%

Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes.

8
8

Voeg toe aan de afgekoelde, iets ingedikte room en roer er snel door, zodat de chocolade niet smelt.

9
9

Schenk de stracciatellaroom in de timbaalvormpjes of koffiekopjes. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

10
10

Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houd de vormpjes even in een bakje warm water.

11
11
  • 40 g chocolade extra puur 72%

Stort vervolgens elke panna cotta op een bordje. Schaaf de rest van de chocolade erover.

bewaartip:

Je kunt de panna cotta maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.