bewaar
Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola
Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola
bewaar

Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola

Italiaanse ravioli met Hollandse rodekool: in dit gerecht vind je best of both worlds.

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

80 g

Schwarzwalder schinken

150 g

rucola

200 g

zuivelspread light

50 ml

water

450 g

rodekool

500 g

verse ravioli 5 formaggio

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Italiaanse ravioli met Hollandse rodekool: in dit gerecht vind je best of both worlds.

Aan de slag

1

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de Schwarzwalder schinken in 5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan (bewaar het bakvet) en laat uitlekken op keukenpapier. Doe ondertussen ⅔ van de rucola met de zuivelspread en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een saus.

2

Verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Bak de rodekool al omscheppend met peper en zout 7 min. op hoog vuur in het achtergehouden bakvet.

3

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rest van de rucola door de rodekool en verdeel over borden. Verdeel de pasta en rucolasaus erover en breek de rauwe ham in stukken erboven.

vegatipVervang de ravioli door ravioli verde burrata e pomodoro en de rauwe ham door een zachtgekookt ei.

Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola

Instructievideo - 00:25 min.