bewaar
Mini-meatloafs met kwartelei
Mini-meatloafs met kwartelei
bewaar

Mini-meatloafs met kwartelei

Zoek je nog een feestelijk bijgerecht? Met deze mini-meatloafs steel je de show. Ook fijn: je kunt het al vooraf maken!

35 min. bereiden
35 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

8 porties

3

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

1 tl

selderijzout

8

kwarteleieren

1 tl

gemalen nootmuskaat

1 el

grove mosterd

40 g

Parmigiano Reggiano-poeder

30 g

panko

600 g

half om half gehakt

16 plakken

ontbijtspek

425 ml

Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten

5 el

ketchup

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zoek je nog een feestelijk bijgerecht? Met deze mini-meatloafs steel je de show. Ook fijn: je kunt het al vooraf maken!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot, knoflook en het selderijzout 5 min. op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de eitjes 3 min. Laat schrikken onder koud water en pel ze.

3

Meng het sjalotmengsel, de nootmuskaat, mosterd, kaas, panko en peper door het gehakt. Verdeel in 8 porties, druk een beetje plat als een burger van ca. Ø 10 cm en maak een kuiltje in het midden. Zet een kwarteleitje in het kuiltje en vorm het gehakt voorzichtig rondom het ei tot een bol met een platte onderkant. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bekleed rondom met het spek. Bak de meatloafs ca. 25 min. in het midden van de oven.

4

Meng ondertussen de passata met de ketchup. Neem de meatloafs uit de oven en bestrijk direct rondom met de helft van de tomatensaus. Bak nog 10 min. in de oven.

5

Verwarm ondertussen de rest van de tomatensaus op laag vuur. Serveer de meatloafs warm of op kamertemperatuur met de saus.

bereidingstipJe kunt de meatloafs 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm ca. 30 min. op 120 °C en serveer met de opgewarmde saus.