Meatloaf met verstopte eieren
bewaar
bewaar

Meatloaf met verstopte eieren

Altijd leuk, zo'n verrassingselement bij het aansnijden.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
10 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook ondertussen (per meatloaf) 4 eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Was ondertussen de prei en snijd fijn. Rasp de cheddar. Meng het gehakt met 1 ei (per meatloaf), de prei, cheddar, mosterd, worcestershiresaus, het zout, de panko en peper.

Leg het spek in 2 rijen van 9 plakjes naast elkaar in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar in het midden iets overlappen, zodat je het gehakt er straks mee kunt inpakken. Verdeel de blaadjes salie erover.

Verdeel ¼ van het gehakt in een rechthoek over het midden van het spek. Leg de gekookte eieren in de lengte achter elkaar in het midden op het gehakt. Snijd eventueel een stukje van het eiwit zodat de eieren goed tegen elkaar aan liggen en het eiwit strak doorloopt. Zo heb je bij het aansnijden altijd mooie plakken.

Maak van de rest van het gehakt een rechthoekige vorm die aan alle kanten een paar centimeter groter is dan het gehakt met de eieren erop. Leg het gehakt hier voorzichtig overheen en vorm tot een brood. Leg de rest van het spek in de lengte op het gehaktbrood. Vouw de overhangende plakjes spek (waar het brood op ligt) om en om iets schuin over het brood, zodat dit helemaal wordt ingepakt.

Bak het gehaktbrood ca. 55 min. in het midden van de oven. Neem na 45 min. uit de oven en bestrijk met het bakkwastje rondom met de appelstroop. Bak nog 10 min. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten en iets afkoelen voordat je het aansnijdt. Lekker met mosterd of ketchup.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de volgende dag bijvoorbeeld als beleg op een geroosterd broodje met ketchup.
algemeenDe verse salie en panko zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel ze op ah.nl of vervang door resp. gewoon paneermeel en salie uit de AH Italiaanse kruidenmix (bakje 15 g).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meatloaf met verstopte eieren

Altijd leuk, zo'n verrassingselement bij het aansnijden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig