bewaar
Kipkerriebroodje met courgette-maissalade
Kipkerriebroodje met courgette-maissalade
bewaar

Kipkerriebroodje met courgette-maissalade

Een broodje kipkerrie, maar dan anders! Lekker met courgette-maissalade.

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kipfilets

3 el

milde olijfolie

1 el

kerriepoeder

1

courgette

300 g

maiskorrels in blik

3

salade-ui

10 g

verse selderij

½

citroen

200 g

cottagecheese

4

verse volkorenkaiserbroodjes

200 g

ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • vershoudfolie

Een broodje kipkerrie, maar dan anders! Lekker met courgette-maissalade.

Aan de slag

1

Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met ⅓ van de olie en bestrooi met de kerriepoeder en peper. Gril de kip in de grillpan in 5-6 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Doe de mais in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de courgette en mais 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.


3

Snijd ondertussen de salade-uitjes in ringetjes en de selderij fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de halve vrucht uit. Meng de cottagecheese met het citroenrasp en peper.

4

Halveer de kip. Snijd de broodjes over- langs doormidden en beleg ze achtereenvolgens met wat sla, cottagecheese en kipfilet. Schep de courgette en mais om met de salade-ui, selderij en de rest van de sla. Besprenkel met de rest van
 de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper. Serveer de salade bij het kipkerriebroodje.

vegatipVervang de kip door gebakken tofu (in plakken gesneden en bestrooid met kerriepoeder en peper).