bewaar
Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas
Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas
bewaar

Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas

Alles als mini-variant is leuk! Zo ook deze mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

2 tl

kerriepoeder

400 g

broccolirijst

4

middelgrote eieren

75 g

witte kaas

½

komkommer

1

salade-ui

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

Alles als mini-variant is leuk! Zo ook deze mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook met de kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, bak 3 min., roer regelmatig. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Klop de eieren los in een kom. Doe hier het broccoli-kikkererwtenmengsel bij. Verkruimel de witte kaas en voeg toe. Meng goed en verdeel dit over 12 holtes (per 4 personen) van een ingevette muffinvorm. Bak 10-15 min. in de oven tot gaar. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Serveer warm of koud met de komkommer en salade ui. Lekker met sriracha.