Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas
Alles als mini-variant is leuk! Zo ook deze mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas.
315 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram kikkererwten
kikkererwten
1 middelgrote ui
middelgrote ui
1 teen knoflook
knoflook
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 theelepel kerriepoeder
kerriepoeder
400 gram broccolirijst
broccolirijst
4 middelgrote eieren
middelgrote eieren
75 gram witte kaas
witte kaas
0.5 komkommer
komkommer
1 salade-ui
salade-ui
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
april 2021 - april 2021
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook met de kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, bak 3 min., roer regelmatig. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop de eieren los in een kom. Doe hier het broccoli-kikkererwtenmengsel bij. Verkruimel de witte kaas en voeg toe. Meng goed en verdeel dit over 12 holtes (per 4 personen) van een ingevette muffinvorm. Bak 10-15 min. in de oven tot gaar. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Serveer warm of koud met de komkommer en salade ui. Lekker met sriracha.
Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas
Alles als mini-variant is leuk! Zo ook deze mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas.

4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook met de kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, bak 3 min., roer regelmatig. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop de eieren los in een kom. Doe hier het broccoli-kikkererwtenmengsel bij. Verkruimel de witte kaas en voeg toe. Meng goed en verdeel dit over 12 holtes (per 4 personen) van een ingevette muffinvorm. Bak 10-15 min. in de oven tot gaar. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Serveer warm of koud met de komkommer en salade ui. Lekker met sriracha.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kikkererwten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
2 tl kerriepoeder
400 g broccolirijst
4 middelgrote eieren
75 g witte kaas
½ komkommer
1 salade-ui
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)




