Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas

Alles als mini-variant is leuk! Zo ook deze mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas.

315 kcal

15 min. bereiden, 15 min. oventijd

4.1/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram kikkererwten

    kikkererwten

  • 1 middelgrote ui

    middelgrote ui

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 theelepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 400 gram broccolirijst

    broccolirijst

  • 4 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 75 gram witte kaas

    witte kaas

  • 0.5 komkommer

    komkommer

  • 1 salade-ui

    salade-ui

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)


april 2021 - april 2021

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook met de kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, bak 3 min., roer regelmatig. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Klop de eieren los in een kom. Doe hier het broccoli-kikkererwtenmengsel bij. Verkruimel de witte kaas en voeg toe. Meng goed en verdeel dit over 12 holtes (per 4 personen) van een ingevette muffinvorm. Bak 10-15 min. in de oven tot gaar. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Serveer warm of koud met de komkommer en salade ui. Lekker met sriracha.

Wat vond je van dit recept?

Mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas

Alles als mini-variant is leuk! Zo ook deze mini frittata's met broccolirijst, kikkererwten en witte kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig