bewaar
Arepa's met gehakt en kaas
Arepa's met gehakt en kaas
bewaar

Arepa's met gehakt en kaas

De basis van arepa's is gekookt maismeel. De ronde, platte broodjes worden in een pan of op een hete grillpan gebakken in weinig olie. De buitenkant is knapperig, de binnenkant zacht.

50 min. bereiden
pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

voorgekookt maismeel (Pan)

½ tl

zout

550 ml

water

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2

salade-ui

4 el

zonnebloemolie

1

pimientos de padrón

1 tl

paprikapoeder

2 tl

gemalen komijnzaad

500 g

rundergehakt

1

trostomaat

80 g

geraspte mozzarella

De basis van arepa's is gekookt maismeel. De ronde, platte broodjes worden in een pan of op een hete grillpan gebakken in weinig olie. De buitenkant is knapperig, de binnenkant zacht.

Aan de slag

1

Meng het maismeel met het zout en het water in een kom. Kneed er in 3 min. een zacht deeg van. Het lijkt in het begin een beetje te nat, maar het meel neemt het water tijdens het kneden op. Laat rusten terwijl je de vulling klaarmaakt.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salade-ui 3 min. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de pimiento en snijd het vruchtvlees heel fijn. Voeg de paprikapoeder, komijn en fijngesneden pimiento toe, roer goed door. Voeg het gehakt toe en bak 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan het gehakt en laat 4-5 min. op laag vuur doorgaren. Breng op smaak met zout.

3

Vorm ondertussen met natte handen 8 bolletjes van het maisdeeg (per 4 personen), vorm hiervan platte schijven van ca. Ø 10 cm. Leg er een vochtige doek overheen zodat de schijven niet uitdrogen.

4

Verhit een koekenpan met de rest van de olie. Bak 4 arepa’s 8-10 min. op middelhoog vuur tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Houd de arepa’s warm op een bord afgedekt met een schone theedoek of aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de arepa’s.

5

Snijd de arepa’s open en vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella.

combinatietipLekker met plakjes avocado.

achtergrondinfo"De arepa's worden traditioneel gevuld (en in Colombia vaak belegd) met kip (reina pepiada), rundvlees (carne mechada of molida), vaak in combinatie met bonen, avocado en witte kaas. Vaak wordt in de vulling de milde Venezolaanse peper aji dulce gebruikt. Die is in dit recept vervangen door pimiento de padron. De queso blanco is in deze versie vervangen door geraspte mozzarella, maar je kunt ook verkruimelde witte kaas gebruiken."