bewaar
Zwarte-bonensalade met mais en garnalen
Zwarte-bonensalade met mais en garnalen
bewaar

Zwarte-bonensalade met mais en garnalen

Saladedag? Ga eens voor deze gezonde zwarte-bonensalade met mais, garnalen en avocado-koriander dressing.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

maiskolven

800 g

zwarte bonen in blik

¼

komkommer

1 kropje

babyromainesla

1

eetrijpe avocado

15 g

verse koriander

2 el

extra vierge olijfolie

3 el

appel azijn

150 g

rauwkost radijs

200 g

verse rode Argentijnse garnalen

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer

Saladedag? Ga eens voor deze gezonde zwarte-bonensalade met mais, garnalen en avocado-koriander dressing.

Aan de slag

1

Kook de maiskolven 5 min. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kolven 10 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en zet 1 kolf rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.

2

Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes van ca. 1 cm. Snijd de baby romaine in dunne reepjes.

3

Maak de dressing: halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de koriander grof. Doe de avocado met ¾ van de koriander, de appelazijn en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de mais, bonen, komkommer, sla en rauwkost en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing, verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rest van de koriander.

variatietipJe kunt de rode Argentijnse garnalen ook vervangen door verse garnalen.