Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus
Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus

Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus

Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

20 min. bereiden
1 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

6 tenen

knoflook

1

citroen

200 g

Griekse yoghurt

2 el

milde olijfolie

1½ el

tomatenpuree

1 tl

paprikapoeder

1 tl

gemalen komijn

½ tl

oregano

¼ tl

gemalen nootmuskaat

1 tl

zout

2

rode uien

4

Souq Libanese broden

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom. Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.

2

Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.