Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus
Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.
Ingrediënten
4 personen
500 g
kipfilets
6 tenen
knoflook
1
citroen
200 g
Griekse yoghurt
2 el
milde olijfolie
1½ el
tomatenpuree
1 tl
paprikapoeder
1 tl
gemalen komijn
½ tl
oregano
½ tl
gemalen nootmuskaat
1 tl
zout
2
rode uien
4
Souq Libanese broden
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom. Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.
Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.
Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus
Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom. Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.
Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g kipfilets
6 tenen knoflook
1 citroen
200 g Griekse yoghurt
2 el milde olijfolie
1½ el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
½ tl oregano
½ tl gemalen nootmuskaat
1 tl zout
2 rode uien
4 Souq Libanese broden
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue