bewaar
Zoete aardappel-hapjes met kaas en crème fraîche
Zoete aardappel-hapjes met kaas en crème fraîche
bewaar

Zoete aardappel-hapjes met kaas en crème fraîche

Kaas + zoete aardappel = het originele hapje waar je naar op zoek was.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

24 porties

2

zoete aardappelen

2 el

milde olijfolie

3 tl

cajunkruiden

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

2

salade-ui

75 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kaas + zoete aardappel = het originele hapje waar je naar op zoek was.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de zoete aardappelen schoon en dep droog. Snijd de zoete aardappelen elk in 12 schuine plakken (per 24 stuks) van ca. een ½ cm dik (niet de uiteinden).

2

Meng de zoete aardappel met de olie en ⅔ van de cajunkruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de plakken elkaar niet overlappen.

3

Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Draai de plakken halverwege om. Verdeel de kaas erover en bak nog ca. 5 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

4

Snijd de salade-uitjes in dunne ringetjes. Verdeel eerst de crème fraîche en dan de ui over de zoete-aardappelbites. Breng op smaak met de rest van de cajunkruiden