Grissini met sesam
Grissini met sesam

Grissini met sesam

Grissini mag niet op je borrel(plank) ontbreken. En je maakt ze ook nog eenvoudig zelf!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 15 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

16 personen

250 g

tarwebloem

1 tl

honing

3½ g

gedroogde gist

150 ml

lauw water

3 el

milde olijfolie

40 g

sesamzaad

1 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

Grissini mag niet op je borrel(plank) ontbreken. En je maakt ze ook nog eenvoudig zelf!

Aan de slag

1

Meng de bloem met de honing, gist en het water. Kneed 5 min. tot een glad deeg. Vorm er een bal van en leg in een kom. Dek af en laat het deeg 1 uur rijzen tot het ongeveer is verdubbeld.

2

Doe de olie in een kommetje. Doe het sesamzaad met het zout op een groot bord. Verdeel het deeg in 16 kleine bolletjes. Doop je vingertoppen in de olie en rol de deegbolletjes tot dunne slangen van ca. 35 cm lang. Rol ze door het sesam-zoutmengsel en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de overgebleven olie en bestrooi met het overgebleven sesam-zoutmengsel. Laat nog 15 min. rusten.

3

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de grissini in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Wissel de bakplaten halverwege.

tip

bereidingstipGeen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.