bewaar
Vegan pannenkoeken met 'spek' en 'kaas'
Vegan pannenkoeken met 'spek' en 'kaas'
bewaar

Vegan pannenkoeken met 'spek' en 'kaas'

Spek-kaaspannenkoeken (+ met voor de liefhebber stroop) zijn de beste. Met dit recept maak je ze 100% vegan.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

patentbloem

2 el

maizena

350 ml

sojadrink ongezoet

100 g

vegan spekplakje

200 g

alternatief voor Goudse kaas plantaardige plakken

2 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Spek-kaaspannenkoeken (+ met voor de liefhebber stroop) zijn de beste. Met dit recept maak je ze 100% vegan.

Aan de slag

1

Meng de bloem, maizena, sojadrink en een snufje zout tot een glad beslag. Meng de vegan spekjes door het beslag. Snijd de vegan kaas in reepjes.

2

Verhit in 2 koekenpannen met de helft van de olie en bak met de helft van het beslag 2 pannenkoeken.

3

Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Verdeel de vegan kaas erover. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag.

combinatietipLekker met ahornsiroop