Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rijpe bananen

200 g

tarwebloem

8 g

bakpoeder

250 ml

sojadrink ongezoet

3 el

zonnebloemolie

80 g

vegan spekplakje

4 el

ahornsiroop

Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

Aan de slag

1

Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.

2

Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.

tip

serveertipJe kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.

Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

Instructievideo - 00:26 min.