Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!
Ingrediënten
4 personen
2
rijpe bananen
200 g
tarwebloem
8 g
bakpoeder
250 ml
sojadrink ongezoet
3 el
zonnebloemolie
80 g
vegan spekplakjes
4 el
ahornsiroop
Aan de slag
Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Instructievideo - 00:26 min.
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

4 personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.
serveertip:Je kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 rijpe bananen
200 g tarwebloem
8 g bakpoeder
250 ml sojadrink ongezoet
3 el zonnebloemolie
80 g vegan spekplakjes
4 el ahornsiroop