bewaar
Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus
Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus
bewaar

Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus

Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries aardbeien

2

bananen

200 g

volkorenmeel

8 g

bakpoeder

250 ml

sojadrink ongezoet

3 el

milde olijfolie

3 el

water

Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.

Aan de slag

1

Laat de aardbeien ontdooien. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de het meel, de banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan.

2

Verhit in een koekenpan ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 min. en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pannenkoekjes per persoon hebt.

3

Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien en het water ca. 8-10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.

4

Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en verdeel de aardbeiensaus erover of serveer erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus

Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig