bewaar
Havermout met rozijnen en aardbeien
Havermout met rozijnen en aardbeien
bewaar

Havermout met rozijnen en aardbeien

Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag. 

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

amandelschaafsel

250 g

diepvries aardbeien

½ tl

gemalen kardemom

2 el

water

1 l

sojadrink ongezoet

175 g

volkoren havermout

80 g

rozijnen

Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag. 

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien, kardemom en het water ca. 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.

3

Breng ondertussen in een steelpan op middelhoog vuur de sojadrink aan de kook. Voeg de havermout en rozijnen toe en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

4

Verdeel de havermoutpap over kommen. Verdeel de aardbeienpuree erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

variatietipJe kunt dit recept ook maken met halfvolle melk in plaats van sojadrink. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Havermout met rozijnen en aardbeien

Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag. 

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig