bewaar
Gegratineerde orzo met champignons en broccolirijst
Gegratineerde orzo met champignons en broccolirijst
bewaar

Gegratineerde orzo met champignons en broccolirijst

Ovenschotel met pasta (orzo) en champignons wordt nóg lekkerder als je 'm gratineert met geitenkaas.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

orzo pasta

7½ g

verse tijm

50 g

ongezouten roomboter

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

40 g

tarwebloem

400 ml

halfvolle melk

½ tl

gemalen nootmuskaat

200 g

broccolirijst

150 g

geraspte geitenkaas

2 el

panko

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Ovenschotel met pasta (orzo) en champignons wordt nóg lekkerder als je 'm gratineert met geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Ris ondertussen de blaadjes van ⅔ van de takjes tijm. Verhit ⅕ van de boter in een hapjespan en bak de roerbakgroente en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

3

Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde (roux). Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe (bechamel). Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 2-3 min. koken tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de orzo af en meng samen met de broccolirijst, roerbakgroente en ⅔ van de kaas door de saus. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel over de ovenschaal. Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi over de orzo. Verdeel de takjes tijm erover en bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin en knapperig is.