bewaar
Turks brood met feta, wortel en harissa
Turks brood met feta, wortel en harissa
bewaar

Turks brood met feta, wortel en harissa

Verruil je standaard bammetje voor een Turks brood en beleg met feta, wortel en harissa. Zoetig, kruidig en pittig tegelijk.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

feta 48+

150 g

biet julienne

300 g

bospeen

2 el

harissa

2 el

extra vierge olijfolie

150 ml

volle kwark

1

Turks brood

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Verruil je standaard bammetje voor een Turks brood en beleg met feta, wortel en harissa. Zoetig, kruidig en pittig tegelijk.

Aan de slag

1

Laat de feta uitlekken maar vang 4 el van het vocht (per 4 personen) op. Meng het vocht met de biet en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

2

Schil ondertussen de peen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Doe in een kom en schep om met de harissa en olie.

3

Doe de feta en kwark in een hoge beker en pureer tot een gladde spread.

4

Laat de bietjes uitlekken, bewaar 1 el van het vocht (per 4 personen). Snijd het brood in de lengte doormidden. Beleg de onderste helft achtereenvolgens met de fetaspread, rucola, wortellinten (inclusief olie) en bietjes en besprenkel met het vocht. Probeer gelijkmatige lagen te maken. Dek af met de rest van het brood en druk licht aan. Snijd in kwarten en serveer.