bewaar
Harissaburger met bonensalade
Harissaburger met bonensalade
bewaar

Harissaburger met bonensalade

Ook zo gek op harissa? Maak er dan deze harissaburgers van, lekker pittig!

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

300 g

rundergehakt

3 el

paneermeel

2 tl

venkelzaad

1

wit scharrelei

5 el

harissa

1

citroen

5 el

milde olijfolie

1

kropsla

250 g

cherrytomaten

360 g

witte bonen in pot

Ook zo gek op harissa? Maak er dan deze harissaburgers van, lekker pittig!

Aan de slag

1

Snipper de helft van de ui heel fijn. Meng met het gehakt, paneermeel, venkelzaad, ei en ⅗ van de harissa in een grote mengkom. Vorm met natte handen burgers van het mengsel.

2

Snijd de rest van de ui in heel dunne, halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de ui met het citroensap, -rasp, de rest van de harissa en ⅗ van de olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur 10 min. tot goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Snijd de sla ondertussen in 6 parten (per 4 personen). Was en droog de sla. Halveer de tomaten. Spoel de bonen af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng de bonen met de tomaat, gemarineerde rode ui en marinade. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de borden, schep de bonen hierop en leg de burgers hierop.