Mexicaanse bonensalade
De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el pijnboompitten
- 15 g verse koriander
- 2 limoenen
- ½ el pikante paprikapoeder
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g mais in blik
- 800 g kidneybonen in pot
- 175 g jonge kaas (stuk)
- 250 g cherrytomaten
- 1 kropsla
Keukenspullen
- koekenpan
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
- Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.
- Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.
serveertip:
Serveer de salade met in plakjes gesneden avocado en tortillachips.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 575 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Mexicaanse bonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse bonensalade
- 2 el pijnboompitten
- 15 g verse koriander
- 2 limoenen
Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
- ½ el pikante paprikapoeder
- 2 el traditionele olijfolie
Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout.
- 300 g mais in blik
- 800 g kidneybonen in pot
- 175 g jonge kaas
- 250 g cherrytomaten
Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.
- 1 kropsla
Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken.
Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.
serveertip:
Serveer de salade met in plakjes gesneden avocado en tortillachips.