Pudding met Nederlandse bessen
Pudding met Nederlandse bessen
bewaar
bewaar

Pudding met Nederlandse bessen

Met deze Hollandse bessenpudding zorg jij voor een spectaculair nagerecht!

10 min. bereiden
3 uur wachten
19waarderingen

Aan de slag

1

Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Halveer ondertussen de vanillepeul en haal met een scherp mes het merg eruit. Doe samen met de suiker en de helft van het koude water in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet het vuur uit.

2

Ris ondertussen de rode bessen van de steeltjes. Verdeel de helft van de rode bessen met de helft van de frambozen over de onderkant van de vorm. Verdeel daar de helft van de blauwe bessen over. Herhaal met de rest van alle bessen tot de vorm vol zit.

3

Doe de siroop samen met de rest van het koude water bij het suikermengsel. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer goed tot de gelatine is opgelost en de vanille verdeeld is. Voeg het vanillemengsel toe aan de vorm en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens voorzichtig in de koelkast om volledig op te stijven. Dit duurt, afhankelijk van de vorm, ca. 2½ tot 3½ uur.

4

Laat voor het serveren de gootsteen vollopen met een laag heet water die bijna even hoog is als de puddingvorm. Zet daar voorzichtig de vorm 30 sec. in (zorg dat er geen water in de vorm loopt). Leg een bord op de vorm en draai hem om. De pudding laat nu vanzelf los.

vegatipGebruik voor een vegetarische versie van deze pudding 4 g agar agar in plaats van de 7 blaadjes gelatine. Breng dit samen met de vanillepeul, suiker, vlierbloesemsiroop en 200 ml water in een steelpan op hoog vuur aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet het vuur uit. Ga verder bij stap 2, maar sla bij stap 3 het eerste deel over. Ga verder bij ‘voeg het vanillemengsel toe aan de vorm...’ en maak het recept af zoals beschreven. De bessenjelly hoeft met agar agar maar 1 uur op te stijven, in plaats van 2 ½ tot 3 ½ uur.
algemeenAfhankelijk van het materiaal van de vorm kan het iets langer of korter duren tot de pudding loskomt. Wij hebben getest met een siliconenvorm.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pudding met Nederlandse bessen

Met deze Hollandse bessenpudding zorg jij voor een spectaculair nagerecht!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig