bewaar
Zomerfruit met muntsuiker
Zomerfruit met muntsuiker
bewaar

Zomerfruit met muntsuiker

Met dit recept van zomerfruit met muntsuiker en hazelnoot heb je een perfect nagerecht om te delen.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse munt

100 g

suiker

1

cantaloupemeloen

500 g

verse pruim

500 g

perzik

30 g

hazelnoten

100 g

koelverse yochurt kokos ongezoet

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • staafmixer met hakmolen

Met dit recept van zomerfruit met muntsuiker en hazelnoot heb je een perfect nagerecht om te delen.

Aan de slag

1

Houd een paar muntblaadjes achter en snijd de rest zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met ¾ van de suiker.

2

Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en schil de vrucht. Snijd de helften in flinterdunne plakken. Snijd de pruimen vanaf beide kanten langs en rondom de pit in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de pit. Snijd de perziken op dezelfde manier. Schuif als je rond de pit snijdt met je mes het vruchtvlees rondom eraf, zodat het mooi heel blijft. Bewaar de stukjes die niet mooi worden.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Maal ze tot een fijn kruim in het hakmolentje van een staafmixer of een keukenmachine en doe in een kommetje. Doe de variatie op yoghurt met de rest van de suiker en ca. 100 g afsnijdsels van het fruit (per 4 personen) in een hoge beker en pureer tot een kleurige puree. Schep in een kommetje.

4

Drapeer de dunne plakken meloen over een grote schaal. Verdeel er de perzikplakken over, gevolgd door de plakken pruim. Zet de muntsuiker, fijngemalen hazelnoten en het fruit-yoghurtmengsel ertussen. Bestrooi met de rest van de munt.

achtergrondinfoHet Nederlandse pruimenseizoen loopt tot begin september. Geen Nederlandse pruimen in de winkel? Met AH Pluot pruimen is dit gerecht ook heerlijk.