bewaar
Mosselen met gember, sake en limoenblad
Mosselen met gember, sake en limoenblad
bewaar

Mosselen met gember, sake en limoenblad

Zeg ken jij de mosselman? Geef je Nederlandse mosselen een twist met gember, sake en limoenblad.

15 min. bereiden
pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

3 tenen

knoflook

50 g

verse gember

3

diepvries kaffir limoenblaadjes

3 el

zonnebloemolie

2 tl

garnalenpasta in potje

1 el

Lee Kum Lee chiu chow chili-olie

300 ml

sake

6

salade-ui

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Zeg ken jij de mosselman? Geef je Nederlandse mosselen een twist met gember, sake en limoenblad.

Aan de slag

1

Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Snijd de knoflook in plakjes, schil en snijd de gember fijn. Kneus het limoenblad.

3

Verhit in de grote mossel- of soeppan de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en het limoenblad 3 min. Voeg de garnalenpasta en de helft van de chiliolie toe en roer goed door.

4

Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Doe de sake erbij en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen ca. 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.

5

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes en strooi over de mosselen, schep goed door. Serveer de mosselen met de rest van de chiliolie in het kookvocht.

combinatietipLekker met rijst.