bewaar
Kip Stroganoff
Kip Stroganoff
bewaar

Kip Stroganoff

Romige saus en malse kip zijn de basis van deze kip stroganoff.

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

350 g

kleine kastanjechampignon

1½ tl

paprikapoeder

300 g

kipfiletreepjes naturel

3 el

tarwebloem

125 g

crème fraîche

200 ml

kippenfond

2 tl

dijonmosterd

1 el

citroensap

Romige saus en malse kip zijn de basis van deze kip stroganoff.

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de ui met peper en zout 10 min. op matig vuur. Voeg de champignons, knoflook, peper en zout toe en bak 10 min. mee.

3

Bestrooi ondertussen de kip met de paprikapoeder, peper en zout.  Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Houd afgedekt warm.

4

Voeg de bloem toe aan de groenten en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de crème fraîche en fond toe en verwarm al roerend op matig vuur tot een gebonden saus. Dit duurt ca. 3 min. Meng de kip door de saus. Breng op smaak met de mosterd en het citroensap.

combinatietipLekker met rijst en platte peterselie.