Spruitjesstoof met paddenstoelen
Spruitjesstoof met paddenstoelen

Spruitjesstoof met paddenstoelen

Je kunt ze koken, maar stoven in de oven samen met champignons is óók heel lekker.

20 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spruiten

1

kleine ui

250 g

kastanjechampignon

25 g

ongezouten roomboter

1 el

tarwebloem

½

groentebouillontablet

125 ml

verse slagroom

200 ml

water

Je kunt ze koken, maar stoven in de oven samen met champignons is óók heel lekker.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de spruiten, ui en champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erover, voeg de slagroom en het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.

tip

combinatietipLekker met krieltjes en gegrilde kalkoenfilet.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.