bewaar
Geroosterde aubergineschotel met mozzarella
Geroosterde aubergineschotel met mozzarella
bewaar

Geroosterde aubergineschotel met mozzarella

Wij zijn hoteldebotel van deze gezonde ovenschotel. De groente en aardappel geef je smaak met een zelfgemaakte basilicum-olie. Lekker!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Bellezza mozzarella

2

aubergines

500 g

trostomaat

4

rode uien

600 g

duopak aardappelschijfjes

15 g

verse basilicum

4 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

  • staafmixer met hoge beker

Wij zijn hoteldebotel van deze gezonde ovenschotel. De groente en aardappel geef je smaak met een zelfgemaakte basilicum-olie. Lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de mozzarella, aubergines, tomaten en uien in dunne plakjes van een ½ cm. Bestrooi de groenten met peper en eventueel zout.

2

Zet de plakjes mozzarella, aubergine, tomaat, ui en aardappelschijfjes om en om verticaal in de ovenschaal. Zorg ervoor dat alles rechtop in de ovenschaal past. Het kan zijn dat je wat plakjes groenten en aardappel overhoudt. Zet deze dan ertussen.

3

Houd een paar blaadjes basilicum achter voor garnering en doe de rest met de olie en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Besmeer de groenten met de kruidenolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster 45 min. in het midden van de oven.

4

Verwijder na 30 min. de folie van de ovenschaal en rooster nog 15 min. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.