Gebakken krieltjes met sperziebonen, garnalen en ei
Kleine piepers zijn een groot succes als basis voor een doordeweekse maaltijd. Niet zo gek: ze zijn makkelijk te bereiden en lekker snel krokant.
480 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 el
150 g
450 g
200 g
150 g
2
5 g
100 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 07 - Vliegende start
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee en giet samen af.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de dille grof.
Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse garnalen door de krieltjes en verdeel over borden. Leg de eihelften erop en garneer met de rest van de dille.
- combinatietipLekker met kappertjes.
Gebakken krieltjes met sperziebonen, garnalen en ei
Kleine piepers zijn een groot succes als basis voor een doordeweekse maaltijd. Niet zo gek: ze zijn makkelijk te bereiden en lekker snel krokant.

hoofdgerecht
2 personen
480 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee en giet samen af.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de dille grof.
Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse garnalen door de krieltjes en verdeel over borden. Leg de eihelften erop en garneer met de rest van de dille.
combinatietip:Lekker met kappertjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 el kruidenboter
150 g gesneden uien
450 g minikrieltjes
200 g koelverse gebroken sperziebonen
150 g diepvries tuinerwten
2 middelgrote eieren
5 g verse dille
100 g verse Hollandse garnalen




