Gebakken zwarte bonen met komijn en ui

Geef je bonen extra smaak door ze te bakken met tomaten, ui en smaakmakers zoals pure chocolade.

270 kcal

20 min. bereiden

4.3/5

(10)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 2 tomaten

    tomaten

  • 800 gram zwarte bonen in blik

    zwarte bonen in blik

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 theelepel komijnzaad

    komijnzaad

  • 0.5 theelepel zoet gerookt paprikapoeder

    zoet gerookt paprikapoeder

  • 3 theelepel sesamzaad

    sesamzaad

  • 15 gram extra pure chocolade 70%

    extra pure chocolade 70%

2021 nr. 07 - Vliegende start

Aan de slag

  1. Snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Giet de bonen af in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 min. met het komijnzaad, paprikapoeder en ⅔ van het sesamzaad. Voeg de bonen, tomaat en chocolade toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer af en toe en prak de bonen een beetje met een houten lepel. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en serveer.

Wat vond je van dit recept?

Gebakken zwarte bonen met komijn en ui

Geef je bonen extra smaak door ze te bakken met tomaten, ui en smaakmakers zoals pure chocolade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig