Gebakken tofu met rozemarijn-marinade

Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.

290 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Snijd de knoflook heel fijn, snijd de rozemarijn en de tijm grof. Meng ⅔ van de olijfolie met de peperkorrels, knoflook, rozemarijn, tijm, sojasaus, balsamicoazijn, gerookte-paprikapoeder en de ahornsiroop tot een marinade. Scheur de tofu in 10­-12 langwerpige stukken. Marineer de tofu minimaal 4 uur in de marinade.

  2. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Schep de tofu uit de marinade en bak ca. 6 min. tot goudbruin, schep af en toe om. Zet het vuur hoger, voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.

Gebakken tofu met rozemarijn-marinade

Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig