Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Snijd de knoflook heel fijn, snijd de rozemarijn en de tijm grof. Meng ⅔ van de olijfolie met de peperkorrels, knoflook, rozemarijn, tijm, sojasaus, balsamicoazijn, gerookte-paprikapoeder en de ahornsiroop tot een marinade. Scheur de tofu in 10-12 langwerpige stukken. Marineer de tofu minimaal 4 uur in de marinade.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Schep de tofu uit de marinade en bak ca. 6 min. tot goudbruin, schep af en toe om. Zet het vuur hoger, voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
Gebakken tofu met rozemarijn-marinade
Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.
Gerelateerde recepten
Gebakken tofu met rozemarijn-marinade
Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.

bijgerecht
4 personen
290 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Snijd de knoflook heel fijn, snijd de rozemarijn en de tijm grof. Meng ⅔ van de olijfolie met de peperkorrels, knoflook, rozemarijn, tijm, sojasaus, balsamicoazijn, gerookte-paprikapoeder en de ahornsiroop tot een marinade. Scheur de tofu in 10-12 langwerpige stukken. Marineer de tofu minimaal 4 uur in de marinade.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Schep de tofu uit de marinade en bak ca. 6 min. tot goudbruin, schep af en toe om. Zet het vuur hoger, voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tl 4-seizoenenpeperkorrels
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
3 el milde olijfolie
3 el sojasaus
2 el balsamicoazijn
½ tl zoet gerookt paprikapoeder
5 el ahornsiroop
750 g tofu
Dit heb je nodig
vijzel