bewaar
Carpaccio dressing
Carpaccio dressing
bewaar

Carpaccio dressing

Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.

10 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1

middelgroot ei

1

citroen

½ tl

zout

1½ tl

dijonmosterd

200 ml

zonnebloemolie

2 el

volle melk

2 tl

worcestershiresauce

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.

Aan de slag

1

Maak de mayonaise: splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Pers de halve citroen uit. Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker. Klop met de staafmixer tot een gladde saus. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.

2

Meng de mayonaise met 1 el citroensap (per 10 porties), de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.

bereidingstipGebruik voor de nóg snellere versie je favoriete kant-en-klare mayonaise.

bereidingstipWil je minder carpacciodressing maken? Bewaar dan een deel van de mayonaise en meng maar een deel met de rest van de ingrediënten.