Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.
Doe de eidooiers, 2 tl citroenrasp, 3 el -sap (per 8 porties), knoflook, mosterd, suiker, ansjovis, worcestershire in hoge beker en meng met de staafmixer.
Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen. Breng op smaak met peper.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.
Caesar salad dressing
Een echte klassieker onder de dressings en dat is niet voor niets. Deze romige caesar dressing geeft jouw salade, sandwich of wrap een boost. Perfect voor lekker weer of bij de barbecue.
- algemeenDit recept is goed voor 250 g dressing en ca. 8 personen.
- variatietipProbeer ook eens deze variant van caesarsalade met krokante kip.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- variatietipDe dressing met rauwe eieren maak je het liefst op de dag zelf.
- variatietipEen snelle caesardressing zonder rauw ei? Meng 150 g mayonaise met de ansjovis, worcestershire, knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Dan is de dressing ca. 3 dagen houdbaar.
- bewaartipMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Caesar salad dressing
Een echte klassieker onder de dressings en dat is niet voor niets. Deze romige caesar dressing geeft jouw salade, sandwich of wrap een boost. Perfect voor lekker weer of bij de barbecue.

bijgerecht
8 porties
265 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Scheid de eieren, het eiwit gebruik je niet.
Doe de eidooiers, 2 tl citroenrasp, 3 el -sap (per 8 porties), knoflook, mosterd, suiker, ansjovis, worcestershire in hoge beker en meng met de staafmixer.
Voeg de olie in een dun straaltje toe en mix een gladde dressing. Als het nog iets te dik blijft, kun je enkele druppels water of citroensap toevoegen. Breng op smaak met peper.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng door de dressing.
algemeen:Dit recept is goed voor 250 g dressing en ca. 8 personen.
variatietip:Probeer ook eens deze variant van caesarsalade met krokante kip (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R549812).
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
variatietip:De dressing met rauwe eieren maak je het liefst op de dag zelf.
variatietip:Een snelle caesardressing zonder rauw ei? Meng 150 g mayonaise met de ansjovis, worcestershire, knoflook, citroen en Parmezaanse kaas. Dan is de dressing ca. 3 dagen houdbaar.
bewaartip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 biologische citroen
1 teen knoflook
2 middelgrote scharreleieren
2 tl dijonmosterd
½ tl kristalsuiker
6 ansjovisfilets
2 tl worcestershiresauce
200 ml milde olijfolie
60 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker