Amerikaanse caesar salad

400 kcal

25 min. bereiden, 15 min. wachten

2.6/5

(72)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 boule beurre

    boule beurre

  • 4 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 4 kropjes baby romainesla

    baby romainesla

  • 1 citroen

    citroen

  • 6 ansjovisfilets

    ansjovisfilets

  • 4 eetlepel Caesardressing

    Caesardressing

  • 50 gram Parmezaanse kaas

    Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2013 nr. 02 - Ontdek Amerika

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in blokjes van 1 1/2 x 1 2/2 cm. Meng de olie met de knoflook en zout in een kom. Voeg het brood toe en schep om, zodat de olie het brood gelijkmatig bedekt. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om.

  2. Haal de blaadjes sla los van de kropjes, was en droog ze en doe in een schaal.

  3. Halveer de citroen. Pers 1 helft uit en doe in een kom. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de ansjovisfilets zo klein mogelijk en voeg toe aan het citroensap. Meng de dressing erdoor. Schenk over de sla en schep om zodat alle blaadjes bedekt zijn.

  4. Verdeel de sla over 4 borden. Schaaf de kaas erover en verdeel de croutons over de salade. Serveer met de partjes citroen.

  • algemeenMaak een hoofdgerecht van deze salade door er gegrilde kiphaasjes en blokjes avocado aan toe te voegen. Serveer met de niet-gebruikte andere helft van het brood.
  • Croutons maken

    Instructievideo - 01:14 min.

Wat vond je van dit recept?

Amerikaanse caesar salad

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig