Doe de bloem met wat peper en eventueel zout in een bord en meng door elkaar. Klop het ei los in een ander diep bord en meng de helft van de parmezaan erdoor, bestrooi met peper en eventueel zout. Doe de panko in een 3e diep bord.
Snijd de kipfilet overlangs doormidden, zodat je 2 gelijke stukken hebt. Je gebruikt voor 1 persoon 1 stuk (het 2e stuk wordt niet gebruikt, vries het eventueel in). Leg de filet tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met de deegroller tot 1 cm dik.
Wentel de kipfilet eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het eimengsel. Druk vervolgens stevig rondom door de panko. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur, keer halverwege.
Maak ondertussen de caesardressing: snijd de ansjovisfilets en knoflook grof en pers een beetje citroen uit (je hebt ca. 1 tl per persoon nodig). Doe met de mayonaise in de hoge beker van de staafmixer en mix glad. Voeg ondertussen in een straal de olie van de ansjovis (of extra vierge olijfolie) toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes romaine in repen en meng de helft van de dressing erdoor.
Snijd de croissant open en verdeel de rest van de dressing over de bodem. Leg daar de gepaneerde kip en de sla op, rasp er nog extra Parmezaan over en serveer direct.
Caesar salad croissant
Een combinatie van twee klassiekers: caesar salade en een croissant. Verrassend is een ding wat we zeker weten. De combinatie van de crunchy croissant en de frisse caesar salade zorgt voor balans. Durf jij het te maken?
- combinatietipLekker met plakjes tomaat en uitgebakken spek.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Caesar salad croissant
Een combinatie van twee klassiekers: caesar salade en een croissant. Verrassend is een ding wat we zeker weten. De combinatie van de crunchy croissant en de frisse caesar salade zorgt voor balans. Durf jij het te maken?

1 personen
1095 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloem met wat peper en eventueel zout in een bord en meng door elkaar. Klop het ei los in een ander diep bord en meng de helft van de parmezaan erdoor, bestrooi met peper en eventueel zout. Doe de panko in een 3e diep bord.
Snijd de kipfilet overlangs doormidden, zodat je 2 gelijke stukken hebt. Je gebruikt voor 1 persoon 1 stuk (het 2e stuk wordt niet gebruikt, vries het eventueel in). Leg de filet tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met de deegroller tot 1 cm dik.
Wentel de kipfilet eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het eimengsel. Druk vervolgens stevig rondom door de panko. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur, keer halverwege.
Maak ondertussen de caesardressing: snijd de ansjovisfilets en knoflook grof en pers een beetje citroen uit (je hebt ca. 1 tl per persoon nodig). Doe met de mayonaise in de hoge beker van de staafmixer en mix glad. Voeg ondertussen in een straal de olie van de ansjovis (of extra vierge olijfolie) toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes romaine in repen en meng de helft van de dressing erdoor.
Snijd de croissant open en verdeel de rest van de dressing over de bodem. Leg daar de gepaneerde kip en de sla op, rasp er nog extra Parmezaan over en serveer direct.
combinatietip:Lekker met plakjes tomaat en uitgebakken spek.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
1 el tarwebloem
1 scharrelei
30 g geraspte Parmezaanse kaas
3 el panko
1 kipfilet
1 el milde olijfolie
2 ansjovisfilets in olijfolie
½ teen knoflook
½ citroen
2 el mayonaise
1 babyromaine
1 croissant
Dit heb je nodig
deegroller