Zorg dat het ei op kamertemperatuur is. Splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Doe beide soorten knoflook, de eidooier, mosterd en het citroensap in een hoge beker .
Zet de staafmixer helemaal onder in de beker, giet de olie er beetje bij beetje bij zodat hij langzaam kan emulgeren. Trek de mixer langzaam omhoog om de rest van de olie door te mixen.
Roer door en breng op smaak met eventueel zout.
Zwarte-knoflookaioli
Fan van aioli? Dan kun je deze versie met zwarte knoflook ook waarderen. De knoflook is wat milder van smaak maar heeft toch nog een kick met umami. Daar dip je toch maar wat graag je broodje in?
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zwarte-knoflookaioli
Fan van aioli? Dan kun je deze versie met zwarte knoflook ook waarderen. De knoflook is wat milder van smaak maar heeft toch nog een kick met umami. Daar dip je toch maar wat graag je broodje in?

bijgerecht
4 personen
340 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat het ei op kamertemperatuur is. Splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Doe beide soorten knoflook, de eidooier, mosterd en het citroensap in een hoge beker .
Zet de staafmixer helemaal onder in de beker, giet de olie er beetje bij beetje bij zodat hij langzaam kan emulgeren. Trek de mixer langzaam omhoog om de rest van de olie door te mixen.
Roer door en breng op smaak met eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgroot scharrelei
4 tenen zwarte knoflook
1 teen knoflook
1 tl dijonmosterd
1 el citroensap
150 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker