Zwarte-knoflookolie
Deze zwarte-knoflookolie is multifunctioneel: lekker om brood in te dippen, om in een saus toe te voegen óf al laatste drizzle op een salade, pasta of risotto. Probeer maar eens!
220 kcal
15 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 bol
100 ml
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2025 - september 2025
Prak de knoflook fijn. Verwarm de olie 5 min. in een kleine steelpan op laag vuur. Zorg dat de olie niet gaat roken. Voeg de knoflook toe en zet het vuur uit. Laat 10 min. intrekken en mix 1 min. met de staafmixer.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast, gebruik binnen 1–2 weken.
- variatietipJe kunt in plaats van zonnebloemolie ook neutrale olijfolie gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zwarte-knoflookolie
Deze zwarte-knoflookolie is multifunctioneel: lekker om brood in te dippen, om in een saus toe te voegen óf al laatste drizzle op een salade, pasta of risotto. Probeer maar eens!

bijgerecht
4 personen
220 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Prak de knoflook fijn. Verwarm de olie 5 min. in een kleine steelpan op laag vuur. Zorg dat de olie niet gaat roken. Voeg de knoflook toe en zet het vuur uit. Laat 10 min. intrekken en mix 1 min. met de staafmixer.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast, gebruik binnen 1–2 weken.
variatietip:Je kunt in plaats van zonnebloemolie ook neutrale olijfolie gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bol zwarte knoflook
100 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
staafmixer




