Prak de knoflook fijn. Verwarm de olie 5 min. in een kleine steelpan op laag vuur. Zorg dat de olie niet gaat roken. Voeg de knoflook toe en zet het vuur uit. Laat 10 min. intrekken en mix 1 min. met de staafmixer.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast, gebruik binnen 1–2 weken.
Zwarte-knoflookolie
Deze zwarte-knoflookolie is multifunctioneel: lekker om brood in te dippen, om in een saus toe te voegen óf al laatste drizzle op een salade, pasta of risotto. Probeer maar eens!
- variatietipJe kunt in plaats van zonnebloemolie ook neutrale olijfolie gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zwarte-knoflookolie
Deze zwarte-knoflookolie is multifunctioneel: lekker om brood in te dippen, om in een saus toe te voegen óf al laatste drizzle op een salade, pasta of risotto. Probeer maar eens!

bijgerecht
4 personen
220 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Prak de knoflook fijn. Verwarm de olie 5 min. in een kleine steelpan op laag vuur. Zorg dat de olie niet gaat roken. Voeg de knoflook toe en zet het vuur uit. Laat 10 min. intrekken en mix 1 min. met de staafmixer.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast, gebruik binnen 1–2 weken.
variatietip:Je kunt in plaats van zonnebloemolie ook neutrale olijfolie gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bol zwarte knoflook
100 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
staafmixer