Zwarte-knoflookolie

Deze zwarte-knoflookolie is multifunctioneel: lekker om brood in te dippen, om in een saus toe te voegen óf al laatste drizzle op een salade, pasta of risotto. Probeer maar eens!

220 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Prak de knoflook fijn. Verwarm de olie 5 min. in een kleine steelpan op laag vuur. Zorg dat de olie niet gaat roken. Voeg de knoflook toe en zet het vuur uit. Laat 10 min. intrekken en mix 1 min. met de staafmixer.

  2. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast, gebruik binnen 1–2 weken.

  • variatietipJe kunt in plaats van zonnebloemolie ook neutrale olijfolie gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Zwarte-knoflookolie

Deze zwarte-knoflookolie is multifunctioneel: lekker om brood in te dippen, om in een saus toe te voegen óf al laatste drizzle op een salade, pasta of risotto. Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig