Pittige zwarte-bonendip
Pittige zwarte-bonendip

Pittige zwarte-bonendip

Caramba! Deze pittige, Mexicaanse zwarte-bonendip is gegarandeerd je nieuwe favoriet.

15 min. bereiden
redelijk pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zwarte bonen in blik

½

limoen

1 tl

korianderzaad

1 tl

chilimelange

100 ml

water

1

romatomaat

1

bosui

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Caramba! Deze pittige, Mexicaanse zwarte-bonendip is gegarandeerd je nieuwe favoriet.

Aan de slag

1

Doe de inhoud van de bonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de limoen uit. Rooster het korianderzaad 1 min. in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de chilimelange, 1 el citroensap (per 4 personen) en het water toe.

2

Laat 10 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Pureer met een staafmixer tot een dip. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in heel dunne ringen. Garneer de dip met de tomaat en bosui.

tip

bewaartipJe kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

algemeenDeze dip is zowel warm als koud lekker!