Pit­ti­ge zwar­te-bo­nen­dip

Caramba! Deze pittige, Mexicaanse zwarte-bonendip is gegarandeerd je nieuwe favoriet.

(0) waardeer
bijgerecht Caramba! Deze pittige, Mexicaanse zwarte-bonendip is gegarandeerd je nieuwe favoriet. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de inhoud van de bonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de limoen uit. Rooster het korianderzaad 1 min. in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de chilimelange, 1 el citroensap (per 4 personen) en het water toe.
  2. Laat 10 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Pureer met een staafmixer tot een dip. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in heel dunne ringen. Garneer de dip met de tomaat en bosui.

Tip:

Deze dip is zowel warm als koud lekker!

bewaartip:

Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige zwarte-bonendip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge zwar­te-bo­nen­dip

1
1
  • 400 g zwarte bonen in blik

Doe de inhoud van de bonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • ½ limoen
  • 1 tl korianderzaad

Pers de limoen uit. Rooster het korianderzaad 1 min. in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 tl chilimelange
  • 100 ml water

Voeg de zwarte bonen, de chilimelange, 1 el citroensap (per 4 personen) en het water toe.

4
4

Laat 10 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Pureer met een staafmixer tot een dip. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 romatomaat
  • 1 bosui

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in heel dunne ringen. Garneer de dip met de tomaat en bosui.

bewaartip:

Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.