bewaar
Stoofvleespastei
Stoofvleespastei
bewaar

Stoofvleespastei

Altijd lekker, zelfgemaakt stoofvlees. Nóg lekkerder als pie met een krokant bladerdeegdakje.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
3 uur wachten
69waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

1

winterpeen

1 kg

sukadelapje

2 el

tarwebloem

70 g

ongezouten roomboter

300 ml

donkerblond bier

200 ml

water

1

runderbouillontablet

3

laurierblaadjes

2 el

appelstroop

1

middelgroot ei

270 g

vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

  • bakkwastje

Altijd lekker, zelfgemaakt stoofvlees. Nóg lekkerder als pie met een krokant bladerdeegdakje.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd het vlees in stukken van 4 cm. Meng het in een kom met de bloem en zout en peper.

2

Verhit 50 g boter (per pie) in een braadpan. Braad het vlees in delen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zorg dat je niet te veel vlees tegelijk in de pan doet, zodat je het goed kunt aanbakken. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het vlees.

3

Verhit de rest van de boter in de pan. Bak de ui, knoflook en peen 5 min. Voeg het vlees toe, samen met het bier, het water, het bouillonblokje, de laurier en appelstroop. Laat het stoofvlees 2 ½ tot 3 uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Haal eventueel het laatste halfuur de deksel van de pan, zodat de stoof wat verder inkookt.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep het stoofvlees in de ovenschaal. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de ovenschaal met behulp van het bakkwastje licht met ei en bekleed de ovenschotel met het bladerdeeg. Bestrijk met de rest van het ei. Maak een inkeping in het midden van het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bak 15 min. of tot het deeg gaar en bruin is.