Bel­gi­sche stoof­pot met bruin bier, wor­tel & pas­ti­naak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 15 min. wachten
(23) waardeer
hoofdgerecht De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen. 4 personen
4 23

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
  2. Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
  3. Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

serveertip:

Lekker met verse pappardelle.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bel­gi­sche stoof­pot met bruin bier, wor­tel & pas­ti­naak

1
1
  • 2 middelgrote uien

Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 700 g runder sukadelappen
  • 1 el tarwebloem

Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

4
4
  • 30 cl Leffe bruin
  • 1 runderbouillontablet
  • 200 ml kraanwater
  • 2 el dijonmosterd
  • 2 laurierblaadjes

Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

5
5
  • 400 g pastinaak
  • 200 g winterpenen

Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm.

6
6

Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min.

7
7

Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

serveertip:

Lekker met verse pappardelle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.