bewaar
Winterse uiensoep met Leffe Bruin
Winterse uiensoep met Leffe Bruin
bewaar

Winterse uiensoep met Leffe Bruin

Geeft je uiensoep net dat beetje extra.

30 min. bereiden
25 min. wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

30 g

ongezouten roomboter

200 g

winterpeen

400 g

pastinaak

2 el

tarwebloem

200 g

biologische spekreepjes

3 takjes

verse tijm

1 liter

vleesbouillon

300 ml

Leffe Bruin

½ zakje

selderij

Geeft je uiensoep net dat beetje extra.

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en knoflook 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.

2

Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd de groenten in stukjes van 2 cm. Voeg de peen, pastinaak, bloem en spek toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur mee.

3

Voeg de takjes tijm, bouillon en het bier toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur garen.

4

Snijd de selderij grof, verwijder de takjes tijm en roer de selderij door de soep.

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

combinatietipLekker met robuust vloerbrood wit (afbakbrood).