Stoofperencompote
Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.
105 kcal
15 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
500 gram Gieser Wildeman stoofperen
Gieser Wildeman stoofperen
0.5 citroen
citroen
100 ml soepele rode wijn
soepele rode wijn
50 ml water
water
30 gram kristalsuiker
kristalsuiker
1 kaneelstokje
kaneelstokje
2 kruidnagels
kruidnagels
1 steranijs
steranijs
Dit heb je nodig
dunschiller
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 08 - Dat smaakt naar herfst
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.
Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.
Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.
- bewaartipJe kunt de compote tot 3 dagen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren.
Stoofperencompote
Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

bijgerecht
4 porties
105 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.
Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.
Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.
bewaartip:Je kunt de compote tot 3 dagen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
500 g Gieser Wildeman stoofperen
½ citroen
100 ml soepele rode wijn
50 ml water
30 g kristalsuiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs
Dit heb je nodig
dunschiller
pureestamper




