Stoofperencompote

Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

105 kcal

15 min. bereiden, 30 min. wachten

4.6/5

(17)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 500 gram Gieser Wildeman stoofperen

    Gieser Wildeman stoofperen

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 100 ml soepele rode wijn

    soepele rode wijn

  • 50 ml water

    water

  • 30 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 1 kaneelstokje

    kaneelstokje

  • 2 kruidnagels

    kruidnagels

  • 1 steranijs

    steranijs

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • pureestamper


Aan de slag

  1. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.

  2. Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.

  3. Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.

  • bewaartipJe kunt de compote tot 3 dagen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren.

Wat vond je van dit recept?

Stoofperencompote

Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig