Stoof­pe­ren in wit­te wijn met kruid­na­gel

Van de kruidige kaneel en kruidnagel krijgen we het lekker warm.

(2) waardeer
hollands nagerecht Van de kruidige kaneel en kruidnagel krijgen we het lekker warm. 6 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten.
  2. Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe. Boen de sinaasappel schoon. Schil met een scherp mesje of dunschiller of rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Voeg toe.
  3. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. koken. Laat afkoelen in het kookvocht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • koolhydraten 38 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Stoofperen in witte wijn met kruidnagel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­pe­ren in wit­te wijn met kruid­na­gel

1
1
  • 1 kg Gieser Wildeman stoofpeer

Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten.

2
2
  • 750 ml droge witte wijn
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 10 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe.

3
3
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Schil met een scherp mesje of dunschiller of rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Voeg toe.

4
4

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. koken. Laat afkoelen in het kookvocht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.