Stoofperen in witte wijn met kruidnagel
Stoofperen in witte wijn met kruidnagel

Stoofperen in witte wijn met kruidnagel

Van de kruidige kaneel en kruidnagel krijgen we het lekker warm.

1 uur 5 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kg

Gieser Wildeman stoofpeer

750 ml

droge witte wijn

100 g

fijne kristalsuiker

10

kruidnagels

1

kaneelstokje

1

sinaasappel

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Van de kruidige kaneel en kruidnagel krijgen we het lekker warm.

Aan de slag

1

Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten.

2

Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe. Boen de sinaasappel schoon. Schil met een scherp mesje of dunschiller of rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Voeg toe.

3

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. koken. Laat afkoelen in het kookvocht.