bewaar
Tartiflette
Tartiflette
bewaar

Tartiflette

Eén hap van deze tartiflette en je waant je meteen op een Franse Alp tijdens wintersport.

40 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1¼ kg

vastkokende aardappel

1

middelgrote ui

490 g

reblochon (kaas)

30 g

ongezouten roomboter

200 g

gerookt ontbijtspek

200 ml

droge witte wijn

150 ml

verse slagroom

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Eén hap van deze tartiflette en je waant je meteen op een Franse Alp tijdens wintersport.

Aan de slag

1

Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer de grote aardappelen zodat ze even groot zijn. Kook in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne ringen en halveer de kaas horizontaal. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui en het spekjes ca. 5-8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 3-5 min. inkoken. Haal van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak met peper.

3

Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak ze in ca. 5-7 min goudbruin.

4

Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal ermee in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelen. Schep de helft van het ui-spekmengsel erover. Breng op smaak met peper. Bedek met de helft van de reblochon. Herhaal de lagen en eindig met de rest van de reblochon-kaas met de korst naar boven. Bak ca. 15 min in het midden van de oven goudbruin.

combinatietipLekker met een frisse salade.