bewaar
Hartige havermout
Hartige havermout
bewaar

Hartige havermout

Top deze hartige havermout af met een omelet voor een stevig en smaakvol ontbijt. Dat houd je de hele ochtend zoet (of hartig?).

20 min. bereiden
pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1 el

sojasaus

1 el

sesamolie

2

bosuitjes

3½ el

milde olijfolie

40 g

verse gemberwortel

1 teen

knoflook

500 ml

water

1

kippenbouillontablet

160 g

volkoren havervlokken

1

rode peper

5 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • fijne rasp

Top deze hartige havermout af met een omelet voor een stevig en smaakvol ontbijt. Dat houd je de hele ochtend zoet (of hartig?).

Aan de slag

1

Klop de eieren samen met de sojasaus, sesamolie en versgemalen zwarte peper los in een kom. Snijd de bosuitjes in flinterdunne ringen, voeg deze toe aan het eimengsel en roer goed door. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur en schep ¼ van het mengsel in een kleine koekenpan. Herhaal dit 3 keer tot het eimengsel op is. Voeg na elke omelet een ½ el olie toe aan de pan. Houd de omeletten warm op een bord en dek ze af tot gebruik.

2

Schil de gember. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp.

3

Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de geraspte gember en knoflook al roerend ca. 1 min. op laag vuur tot glazig, maar niet bruin. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Breng aan de kook.

4

Voeg de havervlokken toe en laat al roerend op laag vuur in ca. 5 min. inkoken tot een pap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Als de pap te dik is, voeg dan al roerend 2 el water toe. Herhaal dit tot de pap de gewenste dikte heeft.

5

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten. Snijd de koriander fijn.

6

Verdeel de havermout over diepe borden. Vouw elke omelet 2 keer dubbel en leg op de havermout. Bestrooi met fijngesneden koriander en rode peper ringetjes. Serveer direct.

variatietipLiever geen koriander? Vervang dit dan met fijngesneden selderij.

Hartige havermout

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige havermout

Top deze hartige havermout af met een omelet voor een stevig en smaakvol ontbijt. Dat houd je de hele ochtend zoet (of hartig?).

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig