Rijstvel-dumplings met Chinese kool en kip
Rijstvel-dumplings met Chinese kool en kip
bewaar
bewaar

Rijstvel-dumplings met Chinese kool en kip

Maak dumplings van rijstvellen en vul ze met Chinese kool en kip. Extra lekker: serveer ze met maar liefst twee dips!

40 min. bereiden
pittig
5waarderingen

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember fijn. Rasp de knoflook fijn. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. En rasp de winterpeen met een grove rasp. Snijd 1 koolblad zo fijn mogelijk. Meng het kipgehakt met de gember, knoflook, bosui, geraspte wortel, fijngesneden kool, de helft van de sojasaus, de sesamolie en witte peper. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties.

2

Verhit een pan met water waar een stoommandje op past. Breng het water aan de kook en blancheer de rest van de koolbladeren in delen ca. 3 min. Neem uit de pan en dep droog.

3

Zet de stoommand op de pan en leg een stukje bakpapier op de bodem (zorg ervoor dat de randen vrij blijven). Houd warm op laag vuur.

4

Vul een (oven)schaal tot halverwege met lauwwarm water. Zet 2 platte borden klaar, bestrijk er 1 met de olie. Week telkens 2 rijstvellen ca. 10 sec. in het lauwwarme water en leg ze op elkaar op het niet ingevette platte bord tot 1 dikkere rijstvel. Bedek de onderste helft van het vel met de 2 geblancheerde kolen en zorg dat de bladen goed evenredig over het rijstvel zijn verdeeld en overal even dik zijn. Snijd overtollige kool eraf.

5

Verdeel net onder het midden van het rijstvel een portie kipgehaktmengsel en verspreid horizontaal als een worstje. Rol zo strak en gelijkmatig mogelijk op. Snijd met een scherp mes in 6 gelijke stukken (maak het mes eventueel nat). Maak nog zo’n rol.

6

Verdeel de eerste 12 rolletjes rechtopstaand over de bodem van de stoommand. Stoom ca. 10 min met de deksel op de pan. Maak ondertussen de rest van de rolletjes en bewaar op het ingevette bord. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Stoom ze ook 10 min.

7

Maak ondertussen een dip van de rest van de soja en de rijstazijn. Serveer naast de dumplings. Serveer ook de chiliolie erbij.

Rijstvel-dumplings met Chinese kool en kip

Instructievideo - 01:11 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstvel-dumplings met Chinese kool en kip

Maak dumplings van rijstvellen en vul ze met Chinese kool en kip. Extra lekker: serveer ze met maar liefst twee dips!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig