Noedels met Chinese kool en garnalen van Hugo Kennis
Deze noedels met garnalen maak je met een zelfgemaakte woksaus van o.a. sojasaus, honing en limoensap. In de wokpan is alles bovendien lekker snel klaar: dit hoofdgerecht staat al in 20 min. op tafel!
480 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
2 el
185 g
2
2
1 teen
400 g
1
30 g
1 tl
3 el
2 el
1½ el
Dit heb je nodig
hapjespan of wok
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2024 - januari 2024
Doe de noedels in een kom en voeg warm water toe tot ze onderstaan. Laat 5-10 min. staan, giet af en laat uitlekken.
Verhit de wokolie in de wokpan op hoog vuur, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Schep de garnalen uit de pan.
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen, hou het witte en groene gedeelte apart. Snijd de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Roerbak de paprika, kool en het witte gedeelte van de bosui 5 min. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Hak de pinda’s grof.
Meng de knoflook, chilivlokken, sojasaus, sesamolie, honing en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een woksaus.
Schep de noedels erdoor en schenk de woksaus erover. Voeg de helft van de groene bosui en het limoenrasp toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over de kommen en bestrooi met de rest van de bosui en de pinda’s.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Noedels met Chinese kool en garnalen van Hugo Kennis
Deze noedels met garnalen maak je met een zelfgemaakte woksaus van o.a. sojasaus, honing en limoensap. In de wokpan is alles bovendien lekker snel klaar: dit hoofdgerecht staat al in 20 min. op tafel!

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de noedels in een kom en voeg warm water toe tot ze onderstaan. Laat 5-10 min. staan, giet af en laat uitlekken.
Verhit de wokolie in de wokpan op hoog vuur, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Schep de garnalen uit de pan.
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen, hou het witte en groene gedeelte apart. Snijd de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Roerbak de paprika, kool en het witte gedeelte van de bosui 5 min. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Hak de pinda’s grof.
Meng de knoflook, chilivlokken, sojasaus, sesamolie, honing en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een woksaus.
Schep de noedels erdoor en schenk de woksaus erover. Voeg de helft van de groene bosui en het limoenrasp toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over de kommen en bestrooi met de rest van de bosui en de pinda’s.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g volkorennoedels
2 el wokolie
185 g koelverse roerbakgarnalen naturel
2 rode paprika's
2 bosuitjes
1 teen knoflook
400 g Chinese kool
1 limoen
30 g gezouten pinda's
1 tl chilivlokken
3 el sojasaus
2 el sesamolie
1½ el honing
Dit heb je nodig
hapjespan of wok




