Romige pasta met groenten en pijnboompitten

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

695 kcal

15 min. bereiden

3.9/5

(651)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 30 gram pijnboompitten

    pijnboompitten

  • 400 gram broccoliroosjes

    broccoliroosjes

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente champignons

    Italiaanse roerbakgroente champignons

  • 500 gram verse cappelletti prosciutto crudo

    verse cappelletti prosciutto crudo

  • 1 citroen

    citroen

  • 150 gram roomkaas knoflook & fijne kruiden

    roomkaas knoflook & fijne kruiden

2021 nr. 09 - Lekkers voor iedereen

2021 week 45-48 - 2021 week 45-48

Aan de slag

  1. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

  2. Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

  4. Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.

Wat vond je van dit recept?

Romige pasta met groenten en pijnboompitten

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig