bewaar
Romige pasta met groenten en pijnboompitten (advertorial)
Romige pasta met groenten en pijnboompitten (advertorial)
bewaar

Romige pasta met groenten en pijnboompitten (advertorial)

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

15 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

pijnboompitten

400 g

broccoliroosjes

2 el

milde olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

500 g

verse perline prosciutto crudo

1

citroen

150 g

Paturain verse roomkaas knoflook & fijne kruiden

Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!

Aan de slag

1

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

2

Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

4

Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.