bewaar
Zalm bakken
Zalm bakken
bewaar

Zalm bakken

Leer eenvoudig hoe je een perfecte moot zalm bakt en serveer bij jouw favoriete gerecht.

10 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

2 personen

340 g

verse zalm

1 el

milde olijfolie

Leer eenvoudig hoe je een perfecte moot zalm bakt en serveer bij jouw favoriete gerecht.

Aan de slag

1

Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met versgemalen zout en peper. Verhit de olie middelhoog vuur in een kleine koekenpan met dikke bodem.

2

Bak de zalm ca. 3 min. op de 'mooie' kant, de kant waar geen huid heeft gezeten. Draai als de zalm goudbruin is om met een bakspatel, zet het vuur laag en laat in nog 3-4 min. gaar worden, afhankelijk van de dikte van de filet.

3

De binnenkant moet nog een beetje glazig zijn, maar wel bijna uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt. Draai de zalm niet meer om, je loopt het risico dat hij dan uit elkaar valt.

achtergrondinfoDit recept is gebasseerd op 2 zalmmoten van 170 gram per stuk.