Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus

Een voorgerecht met zalm is een fijne start van je diner, al helemaal als je er een dotje geitenkaasmousse bij doet.

365 kcal

20 min. bereiden

4.5/5

(32)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 75 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 125 gram verse geitenkaas naturel 45+

    verse geitenkaas naturel 45+

  • 7.5 gram verse dille

    verse dille

  • 250 gram gekookte mini rode bieten

    gekookte mini rode bieten

  • 2 eetlepel honingmosterd

    honingmosterd

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 0.5 eetlepel water

    water

  • 2 sneetjes wit casinobrood

    wit casinobrood

  • 75 gram rucola slamelange

    rucola slamelange

  • 200 gram gerookte zalmfilet

    gerookte zalmfilet

Dit heb je nodig

  • broodrooster


2021 week 49-52 - 2021 week 49-52

Aan de slag

  1. Doe de slagroom en geitenkaas in een kom en meng in 1 min. tot een romig mengsel. Snijd de dille fijn en meng ⅔ ervan door de geitenkaasmousse. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

  2. Snijd de bieten in blokjes van een ½ cm. Meng de honingmosterd met de olie, het water, peper en zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden.

  3. Verdeel de sla over borden en verdeel de bietjes samen met de plakjes zalm erover. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) geitenkaasmousse per persoon erover en besprenkel met de honingmosterd-dressing. Garneer met de rest van de dille en serveer met de toast.

Wat vond je van dit recept?

Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus

Een voorgerecht met zalm is een fijne start van je diner, al helemaal als je er een dotje geitenkaasmousse bij doet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig