Bie­tent­ar­taar met gei­ten­kaas en ge­bak­ken kap­per­tjes

Bietentartaar is een verrukkelijke, vleesvrije variatie op de klassieke steak tartare.

(4) waardeer
voorgerecht Bietentartaar is een verrukkelijke, vleesvrije variatie op de klassieke steak tartare. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)
  • kookring (∅ 8 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in parten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met ⅔ van de balsamico, de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de rozemarijn erbij en dek af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven tot heel zacht. Bewaar het braadvocht. Laat minstens 1½ uur afkoelen.
  2. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een steelpan met dikke bodem tot 180 °C. Laat de kappertjes uitlekken, vang 1 el van het vocht op (per 4 personen). Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier en frituur 30 sec., laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwijder eventuele harde stukken van de bietjes en snijd in kleine blokjes van 2 mm. Meng met de rest van de balsamico, het kappertjes- en braadvocht tot een sausje. Meng 3 el (per 4 personen) ervan door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Doe 1⁄4 van de bietjes in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Verdeel de mooiste slablaadjes, dille en het basilicum erover en leg de bolletjes geitenkaas erbij. Bestrooi met de gefrituurde kappertjes. Verwijder de ring en maak zo ook de overige borden. Besprenkel met het sausje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bietentartaar met geitenkaas en gebakken kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­tent­ar­taar met gei­ten­kaas en ge­bak­ken kap­per­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g rauwe bieten

Snijd de bieten in parten en leg ze in een ovenschaal.

3
3
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie

Besprenkel met de balsamico, de olijfolie en bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 2 takjes verse rozemarijn

Leg de rozemarijn erbij en dek af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven tot heel zacht. Bewaar het braadvocht. Laat minstens 1½ uur afkoelen.

5
5
  • 200 ml zonnebloemolie

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een steelpan met dikke bodem tot 180 °C.

6
6
  • 4 el kappertjes

Laat de kappertjes uitlekken, vang 1 el van het vocht op (per 4 personen).

7
7

Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier en frituur 30 sec., laat uitlekken op keukenpapier.

8
8

Verwijder eventuele harde stukken van de bietjes en snijd in kleine blokjes van 2 mm.

9
9
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie

Meng met de rest van de balsamico, de rest van de olijfolie, het kappertjes- en braadvocht tot een sausje.

10
10

Meng 3 el ervan door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Doe 1⁄4 van de bietjes in de kookring op een bord en druk aan met een lepel.

12
12
  • 20 g rucola slamelange
  • 4 takjes verse dille
  • 4 takjes verse basilicum
  • 100 g Bettine saladebolletjes geitenkaas naturel

Verdeel de mooiste slablaadjes, dille en het basilicum erover en leg de bolletjes geitenkaas erbij.

13
13

Bestrooi met de gefrituurde kappertjes. Verwijder de ring en maak zo ook de overige borden. Besprenkel met het sausje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.