Doe de roomkaas, mayonaise, ketchup en worcestershiresaus in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van pers de vrucht uit. Meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Snijd de komkommers in blokjes van een ½ cm. Snijd de bieslook en koriandersteeltjes en -blaadjes fijn. Meng de komkommer en kruiden met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Schep ⅔ van het garnalenmengsel in cocktailglazen. Schep een flinke eetlepel cocktailsaus per glas hierop en verdeel de rest van het garnalenmengsel hierover.
Garnalencocktail met kruidensalade
De klassieker der klassiekers: garnalencocktail. Deze variant heeft een frisse kruidensalade als verrassend smaakgezelschap. In een mooi glas ermee en 'cheers'!
- variatietipDe koriander en bieslook kun je ook vervangen door basilicum en platte peterselie. Voor een extra pittige garnalencocktail voeg je een ½ tl tabasco extra toe.
- bewaartipJe kunt de cocktailsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, roer voor gebruik nog even door.
- wijntipLekker met Welmoed Sauvignon Blanc.
Gerelateerde recepten
Garnalencocktail met kruidensalade
De klassieker der klassiekers: garnalencocktail. Deze variant heeft een frisse kruidensalade als verrassend smaakgezelschap. In een mooi glas ermee en 'cheers'!

voorgerecht
4 personen
165 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de roomkaas, mayonaise, ketchup en worcestershiresaus in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van pers de vrucht uit. Meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Snijd de komkommers in blokjes van een ½ cm. Snijd de bieslook en koriandersteeltjes en -blaadjes fijn. Meng de komkommer en kruiden met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Schep ⅔ van het garnalenmengsel in cocktailglazen. Schep een flinke eetlepel cocktailsaus per glas hierop en verdeel de rest van het garnalenmengsel hierover.
variatietip:De koriander en bieslook kun je ook vervangen door basilicum en platte peterselie. Voor een extra pittige garnalencocktail voeg je een ½ tl tabasco extra toe.
bewaartip:Je kunt de cocktailsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, roer voor gebruik nog even door.
wijntip:Lekker met Welmoed Sauvignon Blanc.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el roomkaas naturel
3 el mayonaise
1½ el ketchup
1 el worcestershiresauce
½ limoen
½ tl tabasco red peppersauce
2 mini komkommers
10 g verse bieslook
10 g verse koriander
200 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
cocktailglazen